Комунальне некомерційне медичне підприємство "Кременчуцька міська лікарня планового лікування" Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Ендоскопія ЛОР органів

Дата: 01.02.2023 11:26
Кількість переглядів: 102

Ендоскопія ЛОР органів

Сучасні діагностичні методики дозволяють ЛОР-лікарю 👨‍⚕️візуально оцінити стан слизової оболонки верхніх дихальних шляхів. Однією з інформативних методик, що широко застосовується у отоларингології в якості самостійного або додаткового діагностичного методу, вважається ендоскопічне дослідження.

Фото без опису

Що це за процедура❓

Ендоскопія допоможе діагностувати ЛОР патологію на ранніх стадіях її формування, що допомагає уникнути ускладнень і тривалого лікування.

Метою ендоскопії ЛОР – органів є огляд фахівцем внутрішніх поверхонь носових ходів за допомогою ендоскопічного обладнання. Електронно-оптичний інструмент не перевищує діаметром 4 мм, оснащений джерелом світла і крихітною камерою, що і дозволяє отримувати відповідне зображення і виводити його на монітор.

Фото без опису

Процедура має незаперечні переваги.

• Електронно-оптичне обладнання дозволяє спеціалісту максимально докладно оглянути носові ходи і слизовий рельєф.

• Більш того, ендоскопія співусть пазух носа абсолютно безболісна і не викликає травматичних ушкоджень. У той же час не виключено присутність незначного дискомфорту, особливо у випадках, коли у пацієнта є аномалії в будові ЛОР – органів по типу викривлення перегородки та ін.

• Для проведення ендоскопії носа немає необхідності спеціально готуватися до процедури, як немає і реабілітаційно-відновного періоду.

• Процедура може проводитися пацієнтам будь-якого віку.

• Плюсом назофарингоскопії є інформативність процедури, що дозволяє виявляти отоларингологічну патологію на початкових етапах. Рання діагностика дозволяє уникнути ускладнень.

📢Показання для проведення ендоскопічного дослідження:

☑️Незрозумілі носові виділення або назальні кровотечі;

☑️Відчуття тиску в ділянки обличчя;

☑️Хропіння або проблеми із диханням;

☑️Ендоскопія носоглотки дітям часто проводиться при утрудненні носового дихання;

☑️Порушення нюху;

☑️Підозра на наявність запалення лор-огранів або пухлинних уражень, присутності сторонніх тіл в носових ходах та ін.

Телефон реєстратури

+380 67 746 2769


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень